A FESZT az Ascend projekt keretében rendezett konferenciát „Hogyan képviseljük érdekeinket hazai és nemzetközi szinten? Konferencia szekció beszélgetésekkel fogyatékos fiatalok, érdekvédők, aktivisták számára”

Az eseményt Kedves Éda a FESZT alelnöke nyitotta meg.

Az Ascend projekt eredményeinek Sebő Gergő a FESZT egyik nemzetközi kapcsolattartója  prezentálta, majd dr. Oravecz Adrienn számolt be a projekt során megvalósított kutatás eredményeiről. Ezt követően a résztvevők négy szekcióban, a lehetőségekről és jogokról az oktatásban, fogyatékossággal élő nőként Magyarországon és az EU-ban, európai ösztöndíjakról és a jogérvényesítés lehetőségeiről beszélgettek.

Köszönjük mindenkinek részvételt, illetve külön köszönjük Kedves Éda alelnöknek az előadást, illetve a szekcióvezetők, dr. Oravecz Adrienn az Ascend projekt kutatásvezetőjének, dr. Gáti Anikónak ás Faragó Melinda a MEOSZ jogászainak, Földesi Erzsébet fogyatékosságügyi aktivista, Kisfaludi Judit, Papp Eszter, Szentpétery Elemér az Együttható Egyesület tagjainak és Kocsis Nikolett és Ivicsics Borbála, a Nő az Erőnk csoport alapítóinak munkáját.

A konferencia az Ascend projekt keretében, a Citi Foundation támogatásával valósult meg.