Elindult a Szociális Ágazati Konzultáció

Január 11-én Veszprémben került megrendezésre a Szociális Ágazati Konzultáció 2018. első állomása. A rendezvény témája a fogyatékosságügy volt.

Az eseményt Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára nyitotta meg.

A rendezvényen a szociális vezetőképzés kialakításáról és a továbbképzési rendszer átalakulásáról tájékoztatták  a résztvevőket.

A képzési rendszer átalakításával szupervíziót, személyiségfejlesztő foglalkozásokat tartanak országszerte, amelyeken a következő három évben 15 ezren vesznek majd részt, egyenként 7 alkalommal, 30 órában. Ezenkívül megújul a szociális ágazat képzési, továbbképzési programja.

Az új rendszer arra készíti fel az ágazat intézményvezetőit, hogy képesek legyenek saját vezetői szerepüket és az általuk irányított intézmények munkáját, szerepét rendszerszemléletben értelmezni, és a szakmai feladatok irányításához a hatályos jogszabályi környezetben elmélyült, korszerű ismereteket szerezzenek.

A 2018-as év a továbbképzési rendszerben is változásokat hoz, a korábbi rendszerhez képest újdonságot jelent a továbbképzések differenciáltsága, a kötelező munkakörhöz kötött képzések mellett megjelennek a választható minősített képzések is. A munkavállalók a továbbképzéseken ingyen vehetnek részt. Az intézkedés célja, hogy elősegítse a munkatársak megbecsülését és önbecsülését, valamint biztosítja a szakmai megújulás lehetőségét, az innovációt és a perspektívát az ágazatban dolgozóknak.

A rendezvény megszervezésében az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködésben a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa vett részt.

Sajtómegjelenések:

kormany.hu

hirado.hu