Hazánkban járt az EASPD főtitkára

Magyarországi látogatása során személyesen találkozott Luk Zelderloo, az EASPD (http://www.easpd.eu/) főtitkára és Kővári Edit a FESZT elnöke.

A találkozó célja a szervezetek kölcsönös bemutatkozása és a hazai kiváltási folyamatok közös áttekintése volt. A közel két órás eredményes találkozó kellemes hangulatban és tartalmasan telt. Kővári Edit a FESZT elnöke bemutatta a tagszervezeteket és a Tanács működését, munkáját. Az egyeztetés fő célja a hazai kiváltási folyamat tapasztalatainak áttekintése volt. A FESZT által 2018. augusztusában Fülöp Attila államtitkár számára megküldött levélben (http://www.feszt.eu/hir/a-kivaltas-elmult-idoszakanak-tapasztalatai/ ) megfogalmazott észrevételeket Kővári Edit elnök részletesen ismertette, megvitatta azt Luk Zelderloo főtitkárral.

Az EASPD főtitkára is bemutatta szervezetük kiváltás terén végzett tevékenységét és nemzetközi szinten szerzett tapasztalatait, valamint jövőbeli terveit.

A jó hangulatú és tartalmas találkozó eredményeként a két szervezet rendszeres egyeztetést, folyamatos kapcsolattartást tervez a hazai folyamatok hatékonyságának, eredményességének érdekében.