EDF “Képek közötti egyenlőség” Fotópályázat 2018

A verseny témája a fogyatékossággal élő személyek egyenlősége és társadalmi befogadása. A fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezmény szerint minden fogyatékossággal élő személynek joga van ahhoz, hogy ott éljen, ahol és akivel akar, hogy integrált oktatásban részesüljön, rendszeres munkát végezzen, szavazzon a választásokon és moziba vagy sportolni járjon, mint bárki más. A fogyatékossággal élő személyeket nem szabad megkülönböztetni fogyatékosságuk miatt. Meg kell kapniuk a szükséges támogatást, hogy részt vegyenek az élet és a társadalom minden területén.

Ennek a témának meg kell jelennie a fotózás világában is! Légy szabadon kreatív és egyedülálló! (Azonban ne téveszd szem elől a pályázat célját! A nem releváns fotókat nem veszi figyelembe a zsűri.)

Fotókkal pályázni a következő email címen lehet: Lucia D’Arino – lucia.darino@edf-feph.org.
Beadási határidő: 2018. október 1-én, 23:59

A verseny mindenki számára nyitva áll, nincs nevezési díj.

Minden résztvevőnek be kell nyújtania a fotóval együtt a Fotópályázati Szabályok, Általános Szerződési Feltételek 6. oldalának aláírt példányát. Két engedélyre van szükség: az egyik a képen szereplő személy(ek)től és egy a képet készítő személytől.

Minden résztvevő egy pályázatot nyújthat be. Pályázni egyénileg lehet (szervezetek nem nyújthatnak be pályázatot). A benyújtott fényképnek az “Egyenlőség” témáját kell képviselnie. Minden fotóhoz mellékelni kell egy rövid leírást (angolul), valamint a szerző nevét, helyét (városát és országát), ahol a képet készítették.

A nyertesek kiválasztása:
A döntőbe 20 kép kerül be a következő kritériumok alapján: a kép minősége, az innováció, a kreativitás és a verseny témájának való megfelelés. Mind a 20 döntős fotó, köztük a három győztes is, több európai országban különböző eseményeken kerül majd kiállításra, többek között a fogyatékkal élők európai napján és a brüsszeli fotókiállításon.

A 3 győztes meghívást kap az Fogyatékossággal Élő Személyek Napja rendezvényre, amelyet az Európai Bizottság szervez december 4-5-én Brüsszelben.

Díjazás:
1. helyezett: 500 euró
2. helyezett: 300 euró
3. helyezett: 200 euró

Bővebb információk, részletes pályázati feltételek az EDF honlapján találhatóak.